Haptotherapie

Gevoelens en emoties, hoe bewust ben jij er nog van? Ons maatschappij is vooral bezig met denken en doen. Wat weten we? Wat kunnen we? De druk is groot, we moeten van alles in ons leven. Vanaf de basisschool worden prestaties op cognitie (denken) en handelen (doen) getoetst. Maar wanneer gaat het over ons gevoel?

Haptotherapie is een lichaamsgerichte therapie die je in staat stelt meer in contact te komen met wat je voelt.

We komen vaak pas in actie als er problemen ontstaan. Je zit niet lekker in je vel. Je hoofd wil wel maar je lijf wil niet meewerken. Je hebt spanningsklachten, bent somber of angstig. Het zijn allemaal signalen van ons lijf die aangeven dat we de balans kwijt zijn.

Met haptotherapie onderzoeken we wat je voelt en hoe je daarmee omgaat. Welke patronen heb jij je eigen gemaakt in je leven? Door aandacht te geven aan je gevoelens leer je deze te herkennen, hoe je met jezelf omgaat en wat dit betekent voor het contact met je omgeving. Zo kom jij dichter bij wie jij werkelijk bent. Door je bewuster te worden van jouw invloed, heb je de mogelijkheid keuzes te maken die voor jou goed zijn.

 

Je wordt je bewuster van je gevoelsleven; wat je voelt, en hoe je daarmee omgaat.

Haptotherapie

Wanneer Haptotherapie?

• (Onbegrepen) of terugkerende lichamelijke klachten
• Angst en paniekaanvallen
• Hyperventilatie
• Depressie of sombere gevoelens
• Niet lekker in je vel zitten
• Rouw en verlies verwerking
• Stress of burn-out klachten
• Slecht slapen, veel piekeren

Hoe gaat haptotherapie in zijn werk?

Er zal eerst een intake plaatsvinden waarbij de eerste 2 sessies bestaan uit het helder krijgen van je hulpvraag en het bekend worden met de haptonomische fenomenen. Vervolgens werken we een aantal sessies aan deze hulpvraag. Ik de sessies maak ik gebruik van gesprek, aanraking en oefenvormen met materialen.

Aanraking is daarbij een belangrijk aspect in de therapie. Aanraken is een heel directe vorm van communicatie. Een aanraking maakt zichtbaar en voelbaar wat het lichaam te vertellen heeft, ook wanneer woorden tekortschieten of alles al gezegd is.

 

VVH

Lid van VVH (873A)

AGB code zorgverlener 90115378

AGB code praktijk 04086884

KvK nr 78373301

GZ-Haptotherapeut

Klacht

Heb je een klacht en komen we er samen niet uit dan kun je je wenden tot Commissie van Toezicht voor de Haptotherapie van de VVH