Haptotherapie

Gevoelens en emoties zijn een ondergeschoven kindje in deze maatschappij. De druk is groot, we moeten van alles in ons leven. Vanaf de basisschool worden prestaties op cognitie (denken) en handelen (doen) getoetst. Maar wanneer gaat het over ons gevoel?

Haptotherapie is een lichaamsgerichte therapie die je in staat stelt meer in contact te komen met wat je voelt.

Vaak pas als er problemen ontstaan. Je zit niet lekker in je vel. Je hoofd wil wel maar je lijf wil niet meewerken. Je hebt spanningsklachten, bent somber of angstig. Het zijn allemaal signalen van ons lijf die aangeven dat je de balans kwijt bent.

Met haptotherapie onderzoeken we wat je voelt en hoe je daarmee omgaat. Door aandacht te geven aan je gevoelens leer je deze te herkennen bij jezelf, hoe je met jezelf omgaat en wat dit betekent voor het contact met je omgeving. Zo kom jij dichter bij wie jij bent. Door je bewuster te worden van jouw invloed, heb je de mogelijkheid keuzes te maken die voor jou goed zijn.

 

Je word je bewuster van je gevoelsleven; wat je voelt, en hoe je daarmee omgaat.

haptotherapie

Haptotherapie kan worden toegepast bij;


• (Onbegrepen) lichamelijke klachten
• Angst en paniekaanvallen
• Hyperventilatie
• Depressie of sombere gevoelens
• Niet lekker in je vel zitten
• Relaties en intimiteit
• Rouw en verlies verwerking
• Stress of burn-out klachten
• Trauma en PTSS

Hoe gaat haptotherapie in zijn werk?

Er zal eerst een intake plaatsvinden waarbij de eerste 2 sessies bestaan uit het helder krijgen van je hulpvraag en het bekend worden met de haptonomische fenomenen. Vervolgens werken we een aantal sessies aan deze hulpvraag. Ik de sessies maak ik gebruik van gesprek, aanraking en oefenvormen met materialen.

Aanraking is daarbij een belangrijk aspect in de therapie. Aanraken is een heel directe vorm van communicatie. Een aanraking maakt zichtbaar en voelbaar wat het lichaam te vertellen heeft, ook wanneer woorden tekortschieten of alles al gezegd is.

 

Kosten;

            Kennismaking (20 minuten)              Gratis

            Consult Haptotherapie (50 min)       40 euro*

            Traject Haptotherapie                       5 tot 8 sessies 160 euro*            

 

*Deze tarieven zijn tijdelijk. Op dit moment werk ik onder supervisie, dit houd in dat de therapiesessies nog niet vanuit de zorgverzekeraar vergoed kunnen worden. Zolang dit nog niet kan bied ik de sessies aan tegen een gereduceerd tarief.